Uw tuin het hele jaar door onderhouden

Uw tuin het hele jaar door onderhouden

Wilt u gewoon genieten van uw tuin en dan is er ook de mogelijkheid om het onderhoud gedeeltelijk of volledig uitbesteden? Informeer dan eens wat ons onderhoudsteam voor u kan betekenen. Wij werken met een enthousiast onderhoudsteam die de beschikking hebben over de juiste plantenkennis, het benodigde materieel, en een klantgerichte service. Uw tuin blijft prachtig als u kiest voor professioneel tuinonderhoud met het onderhoudsteam van Hoveniersbedrijf Teunis van der Pligt. Vaste klanten krijgen een passende aanbieding van ons zodat iedereen weet waar hij aan toe is.

Werkzaam in:

Hoveniersbedrijf Teunis van der Pligt is werkzaam in de Hoeksche Waard en ook in de daar omheen liggende gebieden.

Onkruid herkennen of de Plant erkennen

Onkruid is eigenlijk geen goede benaming als bijvoorbeeld Narcissen in een Aardappel veld staan dan is de Narcis geen onkruid maar een kruid wat niet in de aardappelen moet staan. Zo kunnen we het natuurlijk ook omdraaien een aardappel in een veld met Narcissen is ook niet gewenst. We kunnen dan ook beter spreken over een ongewenst kruid.
Het schoffelen en verwijderen van planten die last of irritatie veroorzaken is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van de tuin.

Uw gazon laten onderhouden

Het gazon is altijd de rust oase in de tuin een mooi strak gazon Wij beschikken over geavanceerde grasmaaiers van Honda en Husqvarna waarmee wij kleine en grote gazons weer in prima staat krijgen. Er is een groot verschil tussen de grasmaaiers van particulieren en die van onze tuinonderhoud teams. Het grote verschil zit in het onderhoud van de messen.

Voor een mooie grasstructuur houden wij rekening met de rijrichting en de hoogte van het gras. Afhankelijk van de oppervlakte zullen wij de geschikte grasmaaier meenemen. Uiteraard beschikken we ook over kantenknippers voor de finishing touch.

Gazon bemesten en verticuteren

In de lente verticuteren wij doorgaans het gazon voor een optimale structuur. We beschikken over professionele verticuteermachines om machinaal plantjes en mos te verwijderen uit uw gazon. Naast verticuteren 1 of 2 keer per jaar zullen wij bij ieder tuinonderhoud bekijken of het nodig is om het grasveld te bemesten of bij te zaaien. Vooral als uw gras niet meer mooi groen is, is het belangrijk om deze vakkundig te laten bemesten met de juiste meststoffen.